Friday, May 28, 2010

Kankaanpainanta-kurssi

Viime kerralla lupasin kuvia kankaanpainanta-kurssista. Kurssi oli todella ihana ja minä sekä ystäväni olimme todella innoissamme siitä. Kurssi kesti vain viikon ja se vähän harmitti, aika kun kului niin nopeasti! Kurssi loppui tänään ja lähdin työskentelypajasta haikein mielin. Niin paljon jäi tekemättä, mitä olisi vielä voinut tehdä. 

Ihan ensimmäiseksi painoin saniaisia kokeilumielessä ja lootus-ruusuja paitaan sekä kankaalle, josta ompelen kaitaliinan. Paidasta ei ole juuri nyt kuvaa.


Seuloja.


Seuraavaksi aloin tehdä tribaalia, koska avomieheni halusi saada sellaisen paitaan. Tribaali on ihan itse suunnittelemani.
Tuputtamisen ja seulalla kaavioiden vetämisen lisäksi kokeilin myös kaavion valottamista seulalle.  Jännittävää puuhaa. Valotettavaksi valitsin kaksi piirrustustani.


Kun rajat oli valotettu, aloin väkertää kaavioita väreille.  Tausta painettiin ensin.


Seuraavana hiukset.


Sitten iho, vaatteet ja koristeet.Lopuksi loput yksityiskohdat ja kuivumaan. Tämän kuvan painoin tyynyliinaan, paitaan, jonka kokoan itse sekä kangasjulisteeksi.
Avomieheni tilasi myös toisen tribaali-paidan. Tässä paidassa kuvio on selässä ja valkoisessa se on etupuolella.


Aloin painamaan myös toista piirtämääni kuvaa. Tässä ovat erään tarinani hahmot pukeutuneina eeppisiksi fantasia-sankareiksi. Sankareiksi nimeämäni kuvan tytöt saivat vähän väriä. Tämän kuvan painoin tyynyliinaan, kangaskassiin (pelkät linet), pieneen tyynyliinaan sekä paitaan, jonka meinaan koota itse.Tänään päivän päätteeksi painoin vielä kukkia kuudennella luokalla tekemääni yöpaitaan ("paituluun"), josta puhuin ihan ensimmäisessä blogipostauksessani. Nyt tiedän joka kerta varmasti kumpi puoli kuuluu eteen...

Kävin myös ostamassa muutaman kangastussin Sankarit-kuvaa varten. Kuva on niin täynnä yksityiskohtia, joista moni on pieniä, että koin viisaammaksi hankkia tusseja. Sika kalliita ovat, joten hankin niitä vähissä erissä ja joudun odottelemaan, ennen kuin saan Sankarit-kuvat täysin valmiiksi.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.