Thursday, May 5, 2011

Kimonoita

(Huom. Tämän postauksen kuvat ovat alunperin tehty LiveJournaliin ja siksi näyttävät hassulta tässä.)

Oletteko huomanneet miten ikävää on päivittää blogia kun huomaa, että kaikki kuvat jotka otti, ovat epäonnistuneet? Se on hyvin ikävää. Pahoittelenkin tämän postauksen kuvien laatua.

Tällä kertaa vain yksityiskohtia, mutta tulevaisuudessa mahdollisesti kokonaisia kimonoita. Kaikki omistamani kimonot ovat käsin ommeltuja sekä koristeltuja. Niitä katsellessa ei voi kuin ihailla upeita yksityiskohtia ja kädenjälkeä. Obeista eli vöistä en osaa varmasti sanoa, ovatko kaikki käsin tehtyja vai osa koneella. Muutamassa ainakin maalaukset ovat käsin tehtyjä.

Obeja minulla on neljä, samoin kimonoita. Yhdet kimonot kengät, sekä laukku ja hiuskoriste. Ja tabi-pari eli sukat. Omistan myös yhden sellaisen pahvin, joka työnnetään vatsan kohdalle obin sisälle, jotta se ei rypistyisi. Minulla on kolme nauhaa, jotka tulevat obin päälle. Myös niille on joku hieno nimi, kuten kaikille kimonon osille, mutta en muista sitä juuri nyt. Yksi nauhoista on kadoksissa. Se on väritykseltään puoliksi kultainen ja puoliksi hopeinen.

Tämä voi tulla yllätyksenä, mutta ainutkaan kimononi ei maksanut viittä euroa enempää. Kaikki ostin käytettynä kirpputorilta, joka ei ollut turistien valloittama, joten hinnat olivat vielä alhaiset. Hääkimononi (joka on myös ensimmäinen kimononi) on aitoa silkkia. Toiset taitavat olla myös, mutta en ole täysin varma.

 
Toin myös yhden kimonon ystävälleni, mutta en muistanut ottaa siitä kuvaa. Se on vaalea ja helmassa on nättejä kukkia. Ehkä näette sen vielä joskus. Saatan myös lahjoittaa yhden näistä pois. En ole vielä päättänyt.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.