Sunday, May 27, 2012

"Katupojan housut"

Olen tämän tyyppisistä housuista haaveillut jo pitemmän aikaa, ja sain viimein aikaiseksi ommella ne. Ohje ja kaavat ovat viime vuoden Traconissa voittamastani Joka tyypin kaavakirjasta. Kulkee nimellä "Katupojan housut" (tarkoitettu kuitenkin naisille). Tein ensimmäistä kertaa (puoli)pitkät housut, joissa oli vielä taskut. Taskut olivat mielenkiintoiset ja ehkä kaikkein opettavaisin juttu tässä projektissa. Taskut on mukavan helppo tehdä ja saada vielä onnistumaan. En ole aikaisemmin tehnyt etutaskuja.


 Halusin ehdottomasti tehdä nämä housut ruskeasta kankaasta, jossa oli jotain kuviota. Valikoima oli yllättävän suppea Eurokankaassa. Koska ajattelin käyttäväni näitä kesällä ja sukkahousujen kanssa syksyllä, en ostanut vuorikangasta. Olisi ehkä pitänyt. Kangas nimittäin pistelee vähän. No, yritän keksiä jonkin ratkaisun, tai sitten tottua siihen.

Joka tyypin kaavakirja on suunniteltu aloitteleville. Oikein hyvä peruskaavakirja. Selkeät ohjeet. Tosin yhdessä työvaiheessa piti miettiä hetken aikaa, että mitä pitääkään seuraavaksi tehdä. Tämäkin johtui siitä, että olin oikonut pari työvaihetta. Täytyykin sanoa, että muutamat työvaiheet olivat mielestäni kummallisessa järjestyksessä. Näissä vaiheissa en seurannut ohjeita vaan tein kuten koin paremmaksi.


Ohjeen mukainen vyötärökappale on vähän löysä minulle, joten ompelen mahdollisesti tähän vielä vyölenkit. Otatan tästä myös paremmat kuvat kuhan saan jonkun avustamaan minua.

Edit 11.7.12:
Uusia parempia kuvia voi tarkastella tässä postauksessa.

5 comments:

 1. Hienot housut! Kangasvalintakin on tosi hyvännäköinen tuossa pöksymallissa <3

  Voin ilmoittautua vapaaehtoiseksi kuvaajaksi anytime. Tarvitsisin pitkästä aikaa nimittäin ihmiskuvausharjoitusta, ja oikeastaan valokuvausharjoitusta ihan muutenkin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi ihanaa! :) Sovitaan joku hyvä päivä. Mä vaikka laittelen viestiä.

   Delete
 2. Miun pitää kyllä ehdottomasti tehdä tuollaiset housut kanssa! Kattelin niitä silloin siitä kirjasta ja nyt siun päällä ne näyttävät vielä upeammilta! Hmm, minkäköhän väriset sitä tekisi..

  ReplyDelete
 3. Vähänkö hienot! Teach me oh master! Ja mieki tarviisin kuvaajaa :'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, kiitti. Nää oli yllättävän helpot.

   Delete

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.