Saturday, March 9, 2013

Pitsiyläosainen jakku lapselle

Sukulaistytölle tilattiin kesäksi neuletakki. Väreiksi toivottiin keltaista ja valkoista. Minulle annettiin vapaat kädet toteutukseen ja löysinkin tämän pitsiyläosaisen jakun, joka mielestäni vastasi täydellisesti toivottuja ominaisuuksia. Valitsin keltaisen pääväriksi ja halusin käyttää valkoista yksityiskohtiin, joissa neulottiin ainaoikein. Koristusyksityiskohtana toimii satiininauhasta tehty rusetti.


Lankana käytin Wendy Merinoa (pure ultrasoft wool), joka on ihanan pehmeää ja sopii lapsille (ja miksei aikauisillekin). Ohje puolestaan on Moda-lehden numerosta 2/2012 (nro 36 Lapsen pitsiyläosainen jakku).


Neule ei ollut ihan niin helppo kuin miltä vaikutti. Mallissa on paljon silmukoiden lisäyksiä ja vähennyksiä, joiden kanssa sai olla tarkkana. Koonti vaiheessa huomasinkin, että olin toisen hihan neulonut ihan väärin (se oli jäänyt liian pieneksi). Seurauksena neuloin koko hihan uudestaan. Suunnittelenkin mahdollisella ensi kerralla neulovani hihat samanaikaisesti, jolloin niistä tulisi varmasti identtiset.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.