Thursday, February 14, 2013

Ystävänpäivälahjoja kutistemuovista

Tänä vuonna en ehtinyt askarrella ystävänpäiväkortteja, eikä oikein tehnyt mielikään. Sen sijaan testailin (vihdoin ja viimein viime kesänä ostamaani) kutistemuovia ja päätin askarrella niistä jotain pientä lahjaksi lähimmille ystäville.


En yhtään tiennyt miten kutistemuovi käyttäytyy, vain sen mitä ohjeissa sanottiin (kutistuu niin ja niin monta % jne). Eipä se varsinaisesti kertonut paljon mitään. Joten ei auttanut kuin kokeilla. Ensimmäiseksi tein kukan, joka on kooltaan isoin, 2,5 cm (kuvissa en taaskaan muistanut miettiä mittakaavaa). Mustat reunat ovat tussia ja värit väritin puuväreillä. Oli huimaa katsoa kutistumisprosessia uuninlasin läpi. Ensin muovi käpristyi ja kutistui, jonka jälkeen se suoristui. Värit tosiaankin muuttuivat vahvemmiksi. Voitte hyvin arvata minun olleen todella innoissani uudesta löydöstäni.Seuraavaksi kokeilin useamman kerrallaan ja yksityiskohtaisempaa. Nämä (kaikki loput) ovat korkeudeltaan yhden senttimetrin luokkaa. Väreinä kokeilin tällä kertaa kokonaan tusseja. Ihania tuli. Rakastan sitä miten yksityiskohdat säilyvät kutistumisesta huolimatta. Pelkäsin yksityiskohtien suttaantuvan kutistuessa. Tuon keltaisen japanittaren kimonokin on hyvin yksityiskohtainen, eikä kuvani tee sille oikeutta, mutta luonnossa siitä voi erottaa yksityiskohdat.


 Japanittarien lisäksi tein teepussin (josta olisi pitänyt tehdä isompi - ensi kerralla sitten), muffinssin ja rusetin. Ohjeissa neuvottiin tekemään iso reikä muoviin jos halusi saada niihin reijät. minulla oli vähän hankaluuksia saada siistejä reikiä tavallisella paperireijittimelläni, mutta paiston jälkeen totesin, että yksi reikä riitti hyvin. Kutistemuoveja on erilaisia, niin väriltään ja kutistuvuudeltaan, joten itse en ainakaan voinut tietää kokeilematta mikä on oikeasti hyvä.

Hibiskuksen alkuperää en ikävä kyllä äkkiseltään löytänyt (ei enää asennettuna käyttämälleni koneelle), sillä se on vanhemmista fontti-kokoelmistani ja tulostettu paperille yli vuosi sitten.

Loput ovat tuoreempia löytöjä, joita minulla on tulostettuna iso kasa ja tarkoitus tehdä useita erilaisia ja kokeilla lisää.

Hyvää ystävänpäivää!

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.