Friday, December 18, 2009

Rautalanka väkerryksiä ja piparkakkutalo

Olen parhaillaan vanhempieni luona valmistautumassa joulun viettoon, joten en paljoakaan uutta pysty väkertämään. Jo aikaa sitten (yli kuukausi?) aloittamani mekko on yhä jäissä. Koulukiireiden takia, en ehtinyt edes ajatella pystyttäväni ompelukonetta tehdäkseni sitä. Mekko ei pääse jatkumaan ainakaan reiluun viikkoon vielä :(

Koska en pääse tekemään mitään uutta, aloitan vanhojen töitteni esittelyn. Olisin halunnut mennä ne läpi aika järjestyksessä, mutta en saa wanhojen tanssi -asustani kuvaa ennen iltaa (mahtaakohan se mahtua enää edes päälle...?), eikä minulla ole nyt muuta tekemistä kuin kirjoittaa, joten no can do, jostain muusta on aloitettava.

Rautalankaväkerryksiä

Viime talvena kävin hyvän ystäväni kanssa kansalaisopiston järjestämällä rautalanka-kurssilla ja tässä on sen kurssin tuotoksia. Kurssi oli todella mukava.


Ensimmäinen tekeleeni oli varsin mielenkiintoinen ampiaismallinen tuikkukippo. En itsekään oikein tiedä miten muuten tätä kuvailisi tai mitä muuta tästä osaisi selittää.. :D


Seuraavaksi kokeilin saada aikaan sydämiä ja koristelin niitä helmillä ja koristekivillä. Muoto ikävä kyllä jäi vähän vajavaiseksi. Tuo isompi on kaulakoru ja pienempi joku muu koriste. Vielä tälläkin hetkellä se vain roikkuu tietokonepöytäni lampussa.


Tämä sydän onnistui paremmin. Tein sen rakkaalle ystävälleni ystävänpäivälahjaksi. Tämä kuva ei tuo kaulakorun sydämenmuotoa esiin, mutta on muuten nätti ^^'Seuraavalla kerralla tein tämän omalla jalallaan (huterasti jos ei osaa asetella oikein) seisovan kulhon. Kulhossa voi säilyttää oikeastaan mitä vaan ja se kyllä pysyy pystyssä kun esineet ovat tasapainotettu. Minulla tämä on olohuoneessa telkkarin vieressä ja siinä on koristekivi-pussini.

Tässä on ehkä hienoin kurssilla aikaan saamani tekele. Se on myös eräänlainen kippo/kulho, en oikein osaa kuvata sitä muilla sanoilla. Se on kuitenkin muodoltaan miellyttävän pyöreä, eikä epätasaisuuksia juuri ole. Tämä roikkuu makuuhuoneen ikkunan edessä ja sisältää vihreitä koristekiviä.

Piparkakkutalo

Viime sunnuntaina leivoin koko päivän joulupipareita ja piparkakkutalon. Olin aivan poikki useamman tunnin kaulimisen jälkeen, enkä jaksanut edes koristella taloa tai pipareita. Ennen vanhempieni luokse lähtöä sain kuitenkin talon valmiiksi ja tässä kuvia siitä. Olen soveltanut Floran piparkakkutalon ohjetta.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.