Wednesday, September 7, 2011

Tracon VI - Asu-raportti

Tracon, ah Tracon. Se jäi tämän vuoden ensimmäiseksi ja viimeiseksi isommaksi coniksi, eli ainoaksi. Kokemus oli kuitenkin aivan mahtava, kuten viime vuoden perusteella saattoi toivoakin. Tunnelma oli kerrassaan mahtava, ja yleisestikin fiilikset vaikuttivat hyvältä. Tampere-talo on todella hyvä paikka niinkin isolle conille kuin Tracon. Tilaa riittää. Ohjelmaa en hirveästi ehtinyt seurailla (miten aina käy näin?), suurin osa niistä muutamista ohjelmanumeroista, joista olin kiinnostunut karsiutui pois, milloin minkäkin syyn takia. Yksi oli se, että piti syödä.

Nyt kuitenkin on aika paljastaa cosplay-asuni, yllätys, joista puhuin aikaisemmin. Tämä oli tarkoitus paljastaa jo viime viikolla ennen Traconia, mutta - yllätys, yllätys - en ehtinyt. Cossasin Traconissa Siloa La Talesta. La Tale on korealainen, ilmainen MMORPG-peli, jota olen tässä jo useamman kesän pelaillut. Yleensä en talvella ehdi ja pelailen muita pelejä, mutta kesäisin palaan taas La Talen pariin. Aion toteuttaa muitakin hahmoja La Talesta.


Silo oli aivan ihana projekti. Minulla ei tällä kertaa ole kuvia tekovaiheesta, mutta ei anneta sen haitata. Kankaat ja yksityiskohdat tuottivat eniten pään vaivaa, mutta lopputulokseen olen todella tyytyväinen, ja sanonkin, että Silo on tällä hetkellä paras asuni. Erityisen vaikea oli yläosan toteuttaminen, mutta jotenkin onnistuin siinäkin.


Ihan kaikkia yksityiskohtia en pystynyt toteuttamaan. Tarpeeksi kuitenkin, että olen tyytyväinen. Silolla on kaksi kaulakorua, joista toista (vaaleaa) en lähtenyt edes yrittämään, sillä en olisi ehtinyt. Saatatte huomata, että minulta puuttuu myös kaulakoru, jonka tein. Sen kanssa tapahtui ilmeisesti suunnitteluvirhe, eikä se pysynyt kasassa kun sitä yritti kaulalle laittaa. Aion kuitenki korjailla asiaa, sillä mielelläni laitan Silon uudestaan päälleni. Korvakorut minulla eivät onneksi hajonneet.


Järjestin itsellenikin Traconiin yllätyksen. Ilmoittauduin nimittäin osallistujaksi Cosplay-pukukisaan, aloittelijat-sarjaan. Tulin toiseksi. Olen vieläkin ymmyrkäisenä hämmästyksestä sijoitukseni johdosta. En todellakaan odottanut sijoittuvani (vaikka sitä tietenkin toivoin)! Ensimmäisen sijan otti Ywi, Ultimecia-puvullaan. Eli saimme tuplavoiton Joensuuhun. Lisää tunnelmia kilpailusta ja koko viikonlopusta ensi postauksesta. Nyt olen todella väsynyt, enkä jaksa selittää kaikkea mitä haluan, joten puhun vain asusta.


Normaalista poiketen aloitin Silon tekemisen myöhään, vain kuukautta ennen conia. Minulla oli monia päiviä, jolloin en pystynyt tekemään asua ollenkaan, mutta jotenkin onnistuin saamaan asun valmiiksi ja vielä ihan ajoissa. Asu oli lopullisesti valmis torstaina. Perjantaina oli lähtö Tampereelle ja lauantaina coni alkoi. Skippasin siis perinteisen "ommellaan asua vielä conia edeltävänä yönä". Että tuntui hyvältä kun ei tarvinnut stressata sitä, että asu olisi vielä kesken.


Lisää kuvia on luvassa kunhan niitä ilmestyy ja saan käsiini Lullain ottamat kuvat. Huomenna tai ylihuomenna aion kirjoittaa tarkemman Tracon-raportin. Nyt mennään tällä. On muuten ihana tunne, kun asu on valmis, eikä tarvitse tehdä mitään. Ei stressata, ei ommella. Ei sillä, ettenkö jo miettisi vähän seuraavaa asua, mutta en kuitenkaan ihan heti aio sitä aloittaa!

Korvikset

Yksityiskohtaa

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.