Sunday, March 28, 2010

Cosplay-asu vuosimallia 2009

Ompelukoneeni päätti sanoa itsensä hetkeksi irti. Masentaa. Kone alkoi temppuilemaan jokusen viikkoa sitten kiltasiskojen vierailessa puuhailuviikonloppuna. Sen jälkeen se on toiminut epävarmasti ja nyt en viitsi edes yrittää, kun ei suostu tekemään kunnollista jälkeä. Hämmentävää tässä on se, että aikaisemmin se toimi moitteettomasti. No kone on vanha, mutta kuitenkin ihan vasta huollettu. Soitin asiasta äidilleni, joka vahvisti epäilyni viasta: alalanka ei kiristy oikein. Äiti ei osannut neuvoa, miten asian korjaisin, kun minulla ei ole samanlaista konetta kuin hänellä. Minulla ei ole irrotettavaa alapuolakoteloa, jonka kanssa homma olisi pelittänyt vain sillä, että kiristää ruuvia. Lähden pääsiäistä viettämään vanhempieni luokse, ja siellä yritämme sitten ohjekirjan kuvista löytää apua.

Harmittaa, sillä ompelin parhaillani cosplay-paidan viimeisiä kappaleita yhteen. Niin lähellä, mutta niin kaukana... Ompelut ovat siis toistaiseksi jäissä (onneksi äidillä on ompelukone, jolla voin jatkaa ensi viikonloppuna). Ensi viikonloppuna pitäisikin sitten asu edistyä harppauksien, kun lähden sinne vetoketjukonsultaatioon, josta puhuin aikaisemmin. Tavoitteena olisikin saada pöksyt valmiiksi ja paita myös. Sen jälkeen pääsisin miettimään pieniä yksityiskohtia, jotka eivät tunnu kyllä yhtään helpoilta. Ensi viikolla lähden ostamaan pöksyihin vuorikangasta ja vetoketjuja. Rahaa ei oikeasti olisi tuommoiseen, mutta jos en ostele mitään ylimääräistä niin sitten pärjään. Opintotuet kun tulevat vasta kuudes päivä pääsiäisen takia.

Lähdin perjantaina koulun teatterimatkalle Helsinkiin. Kävimme Ylen studioilla Pasilassa, sekä illalla katsomassa PlayMe-musikaalin. Oli mielettömän hyvä reissu. Pidin todella paljon esityksestä, vaikka ruotsin taitoni on niin huonot, etten sanoista ymmärtänyt paljoakaan. Ylen studiotkin olivat mielenkiintoiset nähdä. Näimme myös ihan hirveästi julkkiksia. Ylellä ohi käveli Peltsi sekä Hector, musikaalissa näin uutisvuodon juontajan (en muista nimeä) ja kadulla The Baseballsin, jota haastateltiin. PlayMe:ssä oli esiintymässä Geir Rönning ja Jucci Hellström (Scandinavian Hunks). Suosittelen ehdottamasti, jos vain on mahdollisuu mennä katsomaan!

Koska en ole saanut mitään uutta aikaan, esittelen vanhaa, hyvin aiheeseen sopivaa työtä: viime vuotista cosplay-asuani! Esitin Onegai My Melody -animesarjasta Kuromia (kuva). Asuun tein päähineen sekä hännän, loput osat koostin erilaisista valkoisista vaatekappaleista.


Päähine on tehty mustasta pellavakankaasta, vuorattu mustalla ohuella huovalla (tuomaan vähän ryhtiä) sekä tietenkin vuorikankaalla. Kallo on ohutta huopaa. Punaiset huopapallot ostettu Tiimarista. Korvissa on sisällä muoviluita. Päähinettä oli hauska tehdä, eikä se ollut kovinkaan vaikea. Kaavat tein alusta asti itse. Korvista tuli liian raskaat, eikä ne pysyneet ylhäällä. Olisi jotain rautalankaa pitänyt laittaa sisään. Muuten olen kyllä hyvin tyytyväinen ensimmäiseen cosplay-asuuni.


Tämän näköisenä seikkailin vuoden 2009 Animeconissa Helsingin Kaapelitehtaalla.

2 comments:

 1. Vau, miten teit ton hupun? :D

  Onko ohjeita siihen? x3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hupun tein ihan mallintamalla jonkin toisen hupun kaavapaperille. Siis ihan piirtämällä reunoja pitkin. Huppuosuuden tein kahdesta kappaleesta. Muistan, että hupusta taisi vähän liian iso, joten sitä piti pienentää.

   Hyvä neuvo on, että katsot millä tavalla jokin toinen huppu (jonka mallisen haluat tehdä) on tehty ja teet samalla tavalla. Kaulusosuus oli muistaakseni helppo tehdä.

   Muunlaisia ohjeita ei ole, sillä olen tehnyt tämän kaikki osat itse kaavoittamalla.

   Delete

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.