Thursday, December 29, 2011

Villasukat x 3

Edellisessa postauksessa mainitsemistani langoista tuli villasukkia joululahjaksi. Toiveena oli kolmet villasukat väreissä vaaleanvihreä, -sininen ja -punainen. Löysin Novitan sivuilta kivan naisten pitsisukkien ohjeen, jota käytin näissä sukissa. Vaaleanpunaiset tein täysin tämän ohjeen mukaisesti, muihin puolestani tein erikuviot, koska halusin niiden olevan erilaisia keskenään. Lisäksi minulta meinasi pää hajota aina kahden sukan jälkeen. Oli siis hyvä, että tein niihin jotain eroja.

Tämän projektin myötä opin tekemään villasukkia. Nyt voin luottaivaisin mielin sanoa osaavani. Kantapään teko oli helppoa, mutta ei niin helppoa, että ymmärtäisin syyn miksi se pitäisi oppia kuudennella luokalla. Itsehän siis en todellakaan oppinut tai ymmärtänyt edes sen logiikkaa. Mutta nyt kymmenen vuotta myöhemmin voin todeta hetken olevan oikea oppimiselle! Myös pylväiden logiikka aukeni, aivan yhtäkkiä.


Vaaleanpunaisissa on pitsikuvio.Vaaleansinisissä on kaksi palmikkoa ja satiininauha pujotettuna. Jos ostaa pidemmän satiininauhan, voi sen pujottaa koko matkalta. Tätä en tullut ajatelleeksi ennen kuin vasta nauhjojen oston jälkeen...

Vaaleanvihreissä kuvio pyörii sukan varren ympäri. Tätä oli jännittävää tehdä, sillä jouduin joka kerta kuvion vaihtaessa puikkoja päättelemään miten olin sen toteuttanut edellisillä kerroilla.

Tänä vuonna joululahjat olivat jotenkin hankalia. Aikaa tuntui olevan tuplasti vähemmän kuin edellisinä vuosina, vaikka mielestäni aloitin ajoissa. Nämä sukat veivät kuitenkin tehokkaasti aikaa. Olen ostanut uuden väkerryslaitteen, mutten ole ehtinyt sitä vielä testaamaan kertaakaan! Tarkoitus oli tehdä sillä parit lahjat, mutta toisin kävi. Ensi vuonna uusi yritys. Onneksi joulu ei ole ainoa lahjojen antamisjuhla.

Seuraavaksi taidan tehdä jotain kivaa itselleni. Ajatuksena oli villasukat, mutta saapi nyt nähdä. Ajallisesti sukat eivät vie pitkään, mutta se onkin se henkinen jaksaminen.

3 comments:

 1. überkivat sukat! menikö kaikki samalle henkilölle? Vai eri henkilöille? Kivat mallit. Mäkin muuten opettelin sukanteon about tuon ikäisenä. Ala-asteella ei koskaan tehty sukkia. Tehtiin sen sijaan neulemollamaijat joille tuli kyllä kantapäät, mitkä olikin sitten ihan hepreaa. Onneksi netti oli keksitty jo 90-luvulla, jolloin löysin sukan kantapään ohjeen netistä ja opettelin ihan itse ;) Silloin ei ollut vielä juutuupia ja yhdet hikiset sukkaohjeet löytyi. Ne on mulla vieläkin jossain printattuna...

  ReplyDelete
 2. Ihan superkauniita sukkia <3 Olet mun idoli, kun osaat neuloa sukkia ja vieläpä kaikkia kuviojuttuja niihin! Ihanat väritkin kaikissa sukissa <3

  ReplyDelete
 3. Sorsaska: Kiitos :) Samalle henkilölle menivät kaikki kolme. Aikamoinen urakka.

  Aquila: Kiitos :D Voin suositella tota ohjetta. Oli aika hyvä loppujen lopuksi.

  ReplyDelete

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.