Thursday, August 2, 2012

Inspiroitumista torikirppiksellä

Löysin ensimmäistä kertaa jotain Joensuun torikirppikseltä. Olen käynyt katselemassa vasta muutaman kerran, mutta nyt ensimmäistä kertaa löytyi jotain minullekin. Löysin tässä esitellyn hellemekon (3 €), joka yksinkertaisuudellaan inspiroi minua suunnittelemaan mitä saattaisin ommella seuraavaksi. Tämä puolestaan inspiroi minua tekemään tämän postauksen, sillä muuten varmaankin unohtaisin.

Tällä hetkellä ompelen täyttäpäätä tämän vuoden cosplay-asuani, jolla lähden Traconiin kilpailemaan (Here I go again!). Viime vuoden kilpailusta jäi niin hyvä maku, että on pakko kokeilla uudestaan. Tänä vuonna kokeineiden sarjassa, joten paineet ovat sen mukaiset. Asusta on tulossa lisää juttua tulevaisuudessa, mutta nyt sanon sen, että se työllistää minut aikalailla syyskuuhun asti. Nämä suunnitelmat lähtevät siis toteutumaan aikaisintaan syyskuussa.


Harmaa mekko on kivan mallinen, sillä sitä on mahdollista käyttää vuoden ajasta huolimatta erilaisissa yhdistelmissä. Kesällä hellemekkona, syksyllä/keväällä t-paidan kanssa ja talvella pitkähihaisen ja sukkahousujen. Yksinkertainen malli ja toteutus mahdollistavat helposti omien versioiden toteuttamisen tästä mekosta.

Minulla on varastossa kivaa punaista kangasta, joka sopisi hyvin tähän suunnitelmaan, ja suunnittelenkin tekeväni siitä joko samanlaisen version tai pienillä muutoksilla varustetun. Olkaimet varmaankin menevät joka tapauksessa takaanta ristiin, edessä on napit (koska napit ovat kivoja). Mietin myös, että rinnan alla menevä nauha olisi kiva ja että miehusta olisi kokonaan poimutettu. Kaipaisin myös tyköistuvampaa löysyyden vastakohdaksi, joten saattaa olla, että teen kaksi erilaista. Riippuu pitkälti miten ensimmäinen onnistuu.

Tarkoituksena on toteuttaa myös uusi käsilaukku. Kävin jo Eurokankaassa vilkuilemassa sopivia kankaita alelaarista. Lisäksi haluaisin simppelin boleron ja tuubihuivin (joka olisi mahdollista neuloa, mutta haluan sen kankaasta). Uutta kalenteria etsiessäni sain idean toteuttaa itse kannet kalenterille (olen aika tarkka siitä millaisen kalenterin haluan. Varsinkin millä tavalla päivät esitellään ja miten on tilaa muistiinpanoille ja tapahtumille. Myös kannen tulee olla kiva.). Muistin myös miten passeille myydään erilaisia suojuksia ja mietin, että sellaisen voisi hyvin toteuttaa itsekin.


En muuten ole mikään luonnostelija. Olen todella huono siinä, mikä on erikoista ottaen huomioon vuosien harrastamiseni piirtämisen parissa. Luonnostelu on ollut aina jotain missä haluaisin olla hyvä, mutta olen todella huono. Siis todella huono. Piirrän yleensä suoraan haluttuun muotoon ja pyyhekumin kanssa (mikä on yleensä kiellettyä), syynä voi olla se etten vain osaa luonnostella. Minä olen kuitenkin yleensä seurannut omia polkujani ja tehnyt asiat omalla tavallani. Haluaisin osata luonnostella kauniisti ja toimivasti. Nämä luonnokset näyttivät todella pahalta ennen kuin lisäsin niihin värit. Nyt ne ajavat asiansa.


Mekon lisäksi löysin yllä olevat korvikset, jotka katseeni poimi hetkessä. Tiedättehän kuinka rakastan kamee-kuvia? Hinta oli 0,50 € ja minun oli pakko ostaa. Tuskin käytän näitä korvakoruina, ja ajatuksena onkin tehdä näistä jotain muuta. Löysin myös kivan villasta neulotun tunikan (myöskin 3 €), joka sopii talvikäyttöön. Siitä tulee varmaankin erillinen postaus, sillä siinä on koristelun mahdollisuutta.

Ps. Saatatte muistaa tämän postauksen, jonka tein alkuvuodesta. En ole toteuttanut vielä mitään näistä suunnitelmista, mutta tämä kertoo aika hyvin vuosirytmini: kesällä ompelen mielelläni ja enimmäkseen, talvisin puolestaan neulon. En kuitenkaan ole unohtanut näitä suunnitelmia, laitoin ne vain odottamaan tilaisuuttaan.

Itseasiassa pääsin näissä suunnitelmissa niin pitkälle, että neuloin toisen villasukan. Sitten tuli kevät, enkä enää tarvinnut villasukkia. Loppusyksystä ja alkutalvesta homma todennäköisesti jatkuu taas. Saattaa olla myös, että näiden kaikkien suunnitelmien toteuttaminen kestää, mutta ajatus onkin, että nämä ovat suunnitelmia. Kirjaan ne ylös muistuttamaan viimeistään sitten kun kaipaan inspiroitumista ja uutta tekemistä.

1 comment:

  1. Söpöltä näyttää! Jos tekisit keltasen, voisit melkeenpä cossata Selphietä ff8:sta. hehe.

    ReplyDelete

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.