Friday, July 1, 2011

Kawacon - esikatselu

Nyt viikonloppuna Joensuu saa viimein oman coninsa: Kawaconin. Itse olen tottakai menossa, mutta tällä kertaa työvoimapuolella. Tapahtumassa olen työskentelemässä Sushi-työpajalla molempina päivinä. Vähän jännittää, mutta rullasushien teko on oikeasti todella helppoa, kun muistaa, ettei tarvi osata yhtä täydellisesti kuin aidot japanilaiset kokit. Vaikeinta koko hommassa on riisin keittäminen.

Tänään olen menossa ostamaan sushi-tarvikkeet sekä koulutan muutaman muun työntekijän osaamaan sushien teon. Toissa päivänä olin roudaamassa tavaroita tapahtumapaikalla. Kanniskelimme pienellä porukalla pöytiä ja todella painavia mattoja paikoilleen. Minulla on edelleen kaikki mahdolliset lihakset kipeinä.

Tähän coniin en aio pukeutua cossiin, sillä minulla ei ole cossi valmiina (ellen haluaisi pukea vanhoja), mutta suunnitelmissa ovat normaalista poikkeavat asut molemmille päiville. Odotan innolla, jännittyneenä ja kauhuissani. Minulla on suunnitelmissa kolme tai neljä erilaista cossia jotka yritän tässä seuraavan vuoden aikana toteuttaa. Ensimmäinen asuista on vasta kaava-asteella ja etenee todella hitaasti, mutta en anna sen haitata.

Suunnittelimme viime vuonna käyvämme tänä vuonna kaikissa mahdollisissa coneissa. Hah! Toisin kävi. Menemme tänä vuonna Kawaconin lisäksi vain yhteen coniin: Traconiin. Syy tähän on hyvinkin universaali: raha. Sitä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi. Olisin halunnut mennä myös tämän vuoden Animeconiin, mutta ei vain onnistu. En pysty taikomaan rahaa. Samasta syystä cossit etenevät hitaasti.

Pettymys on todella suuri, mutta ei tappava. Ensi vuonna uusi yritys. Nyt kuitenkin nautin niin kesästä kuin niistä coneista joihin pystyn menemään. Ensimmäisenä Kawacon!

4 comments:

 1. hö, sulta jää vuosisadan saattohoitobileet väliin!

  ReplyDelete
 2. Jep se on kyllä ainoa huono puoli, mutta tuli lupauduttua mukaan jo helmikuussa.

  ReplyDelete
 3. saattohoito-käsite liittyy tähän http://www.elvisry.fi/042005/radio.html, ihan vaan selvyyden vuoksi...

  ReplyDelete
 4. Ensi vuonna käydään kaikissa mahdollisissa coneissa! xD En jaksaisi odottaa Traconia.. Kawaconista alkoi taas cosplay-kuume ja mietin jatkuvasti uusia cosseja, joista toivon mukaan ehdin ja pystyn toteuttamaan edes yhden syyskuuhun mennessä.

  Mie en pysty "seuraamaan" tätäkään siun blogia -.- Blogger sekoilee miun Google, Blogger ja Livejournal tunnuksien kanssa, on sekoillut jo siitä asti kun loin sen Blogger-tunnukseni.. Pitää jossain vaiheessa luoda uusi, parempi blogger tunnus ja keskittyä vain siihen. Ehkä vika korjantuisi :)

  ReplyDelete

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.