Monday, August 1, 2011

Kawacon-raportti 2011

 ... Siis mitä ihmettä?! What did just happen?

Sitä, että päädyin töihin. Kyseessä on yötyö, joten olen joko nukkunut päivät tai viettänyt ne sumussa. Olen yhtä hämmentynyt, kuin tekin. Tuntuu kuin heinäkuuni olisi varastettu, niin nopeasti se meni (*hymyilee*). Ennen töihin menoa käväisin myös Tampereella sukuloimassa, joten en ehtinyt tehdä Kawacon-päivitystäni ikinä. Yritetäänpäs sitten nyt uudestaan.Kawacon viikonloppu oli hieno ja jännittävä kokemus, ja olen oikein tyytyväinen siihen mitä viikonlopusta tuli. Minusta Kawacon oli hyvin onnistunut Joensuun ensimmäiseksi coniksi ja kävijöitäkin oli todella runsaasti. Sushi työpajalla meno oli vilkasta ja halukkaita osallistujia paljon, niin paljon, että heitä piti käännyttää pois sillä välineitä ei yksinkertaisesti ollu yhtä paljon kuin istumapaikkoja, mikä oli harmi. Meillä oli bambu-matot vain 12 ihmiselle kerrallaan, ja sushin tekeminen ilman bambu-mattoa on hankalaa.

Hyvin harmillisesti ainesten ja välineiden hankkiminen jäi viime tinkaan. Ruuat kävimme ostamassa pajasta vastuussa olevan henkilön kanssa edellisenä päivänä. (Hän ei tiennyt mitään sushin tekemisestä, joten käytännössä minä oli kokonaan vastuussa pajasta. Hän toimi ns "juoksupoikanani" hankkimassa aineksia tai muita tarvikkeita jos ne loppuivat.) Pajassa minua autteli Ywi.


Riisien keittäminen oli suurin haaste koko hommassa. Alun jo lopun ongelmista huolimatta sekin sujui hyvin. Minulle oli sanottu, että keittiössä (kahvilahommissa) olisi joku joka osaisi ja keittäisi riisit puolestani. Kysellessäni asiasta kukaan siellä ei tiennyt tästä, mutta lupautuivat onneksi tekemään sen. Riisin kanssa kaikki sujui hyvin tästä eteenpäin kunnes oli aika laittaa viimeinen riisiannos tulemaan sunnuntaina. Tällöin minulle ilmoitettiin, että saisin keittää itse riisini ja keittiö ei sitä enää hoitaisi. Olin hyvin tyrmistynyt ja ihmeissäni. Onneksi Ywi kuitenkin ryhtyi hommiin ja sai riisit ajoissa valmiiksi.

Ensimmäinen paja meni jännityksessä, mutta kunnialla läpi. Itsevarmuuteni kasvoi joka pajan myötä ja joka paja sujui edellistä paremmin. Paja saihin kehuja ainutlaatuisuudestaan ja asiantuntevuudesta. Monista oli ihana päästä tekemään eksoottisia susheja ja vielä ohjeistuksen kanssa. Pajassa jokainen osallistuja teki yhden rullan (josta tulee n. 8 palaa) oman makunsa mukaan, ja lopuksi ne nautittiin asianmukaisesti soijakastikkeeseen dipaten syömäpuikoilla.

Osallistujissa oli niitä, jotka eivät jaksaneet kaikkia sushejaan tai eivät tykänneet niistä tai laittoivat varoituksistani huolimatta liikaa wasabia. Paja saattoi olla suosittu siitä syystä, että se oli ilmainen: monet tulivat syömään ilmaista ruokaa. Mene ja tiedä, minusta ainakin oli mukavaa, kun kävijöitä oli paljon. Pidin myös useamman yksityisen pajan muutamalle ystävälle ja conin työntekijöille.

Lauantaina paja oli kolme kertaa ja sunnuntaina niin monta kertaa kuin aineksia riitti.

Asiaan kuuluvasti pukeuduimme lauantaiksi Ywin kanssa kimonoihin. Kimonon päälle saaminen oli tällä kertaa helpompaa kuin ensimmäisella kerralla ja obitkin onnistuivat. Lauantai vain oli helkkarin kuuma päivä! Hikoilin jo ennen kuin sain kimonon päälleni ja hikoilu jatkui koko päivän. Luokkasta, jossa paja oli, ei saanut ainuttakaa ikkunaa auki, ja ovea jouduimme pitämään kiinni vieressä olevan karaoken takia. Ihmisten täytyi kuulla ohjeistukseni. Sunnuntaina vaihdoin kevyempään yukataan, vaikka olikin viileämpi päivä. Yukata-asukokonaisuudesta minulla ei ole ikävä kyllä kuvia, mutta siitä sain mainion asun jota voin käyttää toistekin.

Muusta ohjelmasta en hirveästi tiedä, sillä olin hyvin kiinnitetty työpajalle. Ehdin kuitenkin nähdä cosplay-kisan ja käväistä vilkaisemassa myyntikojuja.

Puhuin viimeksi myös pitkäaikaisesta projektista, joka tulisi valmiiksi. Ja ketut. Tekeleestä tuli jotenkin hirveä enkä pystynyt sitä pelastamaan, joten työnsin sen laatikkoon odottamaan aikaa jolloin pystyn pelastamaan sen. Nyt keskityn uusiin ja tuleviin projekteihin.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.