Wednesday, May 22, 2013

Verho, panta ja huivi

Ilmat ovat vihdoin alkaneet lämmetä ja aurinko paistaa täällä Joensuussakin. Asuntomme sijaitsee kulmassa, johon paistaa koko päivän aurinko eli voitte kuvitella, että täällä on välillä lämmin! Keittiössä on pieni ikkuna, jossa ei tähän asti ollut mitään verhoa. Aurinko paistoi siitä hyvinkin tehokkaasti hellalle, ja ruokaa laittaessa koko keittiö oli todella lämmin. Eihän siihen mennytkään kuin pari vuotta, että keksimme A:n kanssa tehdä tehdä siihen itse verhon. A iski karmeihin pari naulaa ja minä ompelin verhon kirpparilta kahdella eurolla ostamastani kietaisuhameesta.


Keittiö on pysynyt mukavan viileänä, vaikka sen yhteydessä oleva olohuone onkin auringon takia välillä kuuma. Nyt kelpaa odotella niitä helteitä.Nopeita projekteja verhon lisäksi olivat hiuspanta ja tuubin mallinen huivi. Halusin tehdä itselleni katu-uskottavan tuubihuivin koulun todella ruman vastaavan tilalle. Vielä viileän aikaan käytin sitä lenkkeillessäni suojaamassa korviani kylmältä. Hommasin trikookangasta jo useita viikkoja sitten, mutta ehdin vasta nyt todella toteuttaa aikeeni. Pitkään tutkiskelin Eurokankaan valikoimaa kunnes päädyin tähän monikuvioiseen kankaaseen.

Huivi oli todella nopea toteuttaa. Mallasin vanhasta tuubihuivista koon, jonka jälkeen ompelin palaset yhteen. Hiuspannan toteutin saman tyyppisesti. Valitsin lopusta kankaasta sopivan kohdan, jonka leikkaamisen jälkeen ompelin ympyräksi. Pannalle minulla olikin tarvetta, sillä tähän asti olen omistanut vain yhden hiuspannan. Kiva saada vaihtelua.


No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.