Saturday, August 10, 2013

I went to Croatia, then I came back

Viikko sitten palasin Kroatian reissultani. Ennen Kroatiaan lähtöä ja Kroatian jälkeen minut piti kiireisenä valmistujaismekon tekeminen. Sain sen valmiiksi tänään (jei! Okei vähän yksityiskohtia vielä). Valmistujaisjuhlat sukulaisilleni on ensi viikolla. Välillä mietin mahdanko saada mekkoa valmiiksi ajoissa, mutta onnistuin siinä! Pistin mekon tänään ensimmäistä kertaa päälle ja väkisin mietin onko se liian formal. Ainakin erotun juhlakansasta. Minua naurattaa ajatus siitä, että jos minulla olisi ollut juhlat samana päivänä kuin sain todistuksen ja olisin siinä mekossa mennyt todistusta hakemaan. Siihen tilaisuuteen mekko olisi ollut way too formal! Jahka sää paranisi niin saisi mekosta kuvia. Suunnitelmissa on kunnon photoshoot, tosin en ole vielä valokuvaajaa värvännyt.

Mutta asiaan: Tässä postauksessa maistiaisia kuvien muodossa Kroatiasta sekä muita kuulumisia.

Krka National Park
Olin Kroatiassa viikon verran ja seikkailin eri puolilla maata (en tosin yksin). Kävimme luonnonpuistoissa ja vanhoissa kaupungeissa. Tarkoituksena oli nähdä myös paljon roomalaisia raunioita, mutta aika ja jaksaminen ei riittänyt niihin. Kroatia oli hyvin erilainen maa kuin Suomi. Maastossa ajellessamme mietin välillä minne ihmeeseen olen tullut, mutta kaiken kaikkiaan oli hyvin viihtyisää (joskin kuuma!) ja ihmiset olivat todella mukavia ja ystävällisiä. Kaiken lisäksi oli halpaa, paitsi Plitvicka, jossa parkkeerauksen maksullisuus suhteessa monimutkaisuuteen tuntui rahastukselta.

 Plitvicka Jezera National Park - innostuin vähän miniatyyrimakroilusta.

Plitvickaan kannattaa muuten mennä heti aamusta ja varata aikaa koko päivä. Siellä on paljon nähtävää ja myös paljon ihmisiä.

Beach in Rijeka
Majoituimme pääsääntöisesti huoneistoissa (apartments), jotka olivat hyvin varusteltuja (kaikissa oli ilmastointi ja pieni keittiö). Huoneistot olivat miellyttäviä ja helppoja (plus halpoja!), yksiöitä tai kaksioita omalla kylpyhuoneella. Ensimmäisen yömme vietimme asuntolatyyppisesti: yksi huone parvekkeella (merinäköala!), erillinen kylpyhuone. Plitvickassa olimme hotellissa, sekin miellyttävä, joskin kaivattiin jääkaappia. Jos kiinnostaa tietää tarkemmin majoituksia, suosittelen mielelläni! Reittimme oli Sibenik - Zadar - Rijeka - Plitvicka - Trogir. Suunnittelimme käyvämme myös Splitissä, mutta emme ehtineet.

Trogir
Minulle on kertynyt kesän ajalta hirveästi postattavaa. Olen huomannut oudon ilmiön, minkä ystävänikin huomasi: työttömänä on hirveän kiireinen. Minä olen vielä kesäaikana normaalistikin, mutta kun ajattelen tätä elokuuta huomaan hommien kuulostavan koulun käynniltä: minulla on kaksi portfoliota tehtävänä, hirveästi esseitä (eli työhakemuksia) ja isoja projekteja (kuten cosplay-asu Traconiin ja valmistujaismekko joka on nyt valmis hurraa). Pitää alkaa takoa järjestystä tähän meininkiin. Onneksi tulee syksy - ei sillä että pitäisin kylmyydestä, vaan koska jatkuva meneminen päättyy.

Ps. Meinasi iskeä pieni paniikki kun ajattelin Traconia ja asua. Aikaa kun on enää kuukausi, enkä ole vielä aloittanut. Kävin tiistaina ostamassa kankaat ja paniikki helpotti. Peruukki on jo hommattu. Nyt kun valmistujaismekko on valmis voin keskittyä (muiden juttujen ohella) asun ompelemiseen, niin ei pitäisi olla hätää. Silonkin tein kuukaudessa.

1 comment:

  1. Upeita miniatyyrireissukuvia! Miekin oon hurahtanut niihin! Ihanaa että sait valmistujaismekon valmiiksi ja pääset aloittamaan cossia! Mie en oo vieläkään hommannut edes peruukkia ja paniikki on hirmuinen, vaikka itsellänikään ei ole mennyt paljoa kuukautta pidempää asujen teossa ja tästä pitäisi tulla yksi yksinkertaisimmista asuistani.

    ReplyDelete

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.