Wednesday, September 18, 2013

Tracon 2013 - jälkimainingit

Tracon 8 oli Tampereella viikonloppuna. Nyt on siis virallisesti syksy. Osallistuin pukukisaan tänäkin vuonna, mutta sijoitusta ei irronnut. Taso oli todella kova, eivätkä omat taitoni riittäneet. Onnittelut voittajille! Itselle jäi vähän sekalaiset fiilikset kisasta, omasta osuudestani siis. Lähdin Tampereelle tietenkin sillä asenteella, että voitan tällä kertaa. Tuomaroinnin jälkeen kuitenkin oma tunnelma laski, varmaankin sen takia, että tiedosti ne kaikki pienen pienet (ja vähän isommatkin) virheet, jotka saattoivat maksaa voiton. Jännitin kuitenkin loppuun asti. Epäilen, että fiilikset johtuivat siitä, että olin itse kuitenkin todella - siis todella tyytyväinen asuuni.

Tracon meni todella nopeasti. Lauantai hurahti kisassa. Huomasin, että oli vaikea keskittyä mihinkään, kun tiesi kohta joutuvansa poistumaan. Ohjelmaa en ehtinyt cosplay-ohjelmien lisäksi katsomaan. Myyntipöydissä ja taidekujalla oli paljon hienoja asioita, mutta kovin vähän mitään mikä minua olisi kiinnostanut niin paljon, että olisin ostanut. Rakastan Rilakkumaa, Kapibarasania ja Mameshiboja. Onko niiden aika jo ohi?


Kuvia en napsinut ainuttakaan, vaikka upeita asuja tuli vastaan. Seura oli kyllä mitä ihanin ja meillä oli hurjan hauskaa. Minusta oli myös todella mukava jutella backstagella niin uusille kuin vanhoille tuttaville. Coneissa tavatut ihmiset ovat todella mukavia. Syynä voi olla samankaltaisten kiinnostusten kohteiden jakaminen.

Tämä Tracon oli muutenkin hyvin erilainen aikaisempiin verrattuna. Osallistuin kisaan yksinäni ja minua jännitti todella paljon. En olisi ajatellut, sillä kyseessähän oli minun kolmas kertani kisassa. Majoituimme kaikki eri paikoissa ja tapasimme sitten coni-paikalla.

Jostain syystä viikonlopun aikana tuli pohdittua paljon omaa cosplay-harrastusta. Tähän asti se on ollut yksi asu per vuosi ja varmasti yksi tapahtuma, toisinaan useampi. Pohdinkin pitäisikö alkaa aktiivisemmaksi ja käydä useammassa conissa ja kisassa, tehdä useampi asu. Tämä tulisi tietenkin maksamaan paljon (harvat harrastukset eivät maksa mitään) ja on siksi ongelma. Mietin myös pitäisikö käydä kokeilemassa tämän vuotisen asun kanssa jossain toisessa kisassa, vai onko se väärin? Tehdäänkö kisapuvut vain tiettyyn kisaan?

Cosplay harrastuksena jakaa mielipiteitä. Mikä on sallittua ja mikä kiellettyä? Kaikki on hyvin tulkinnan varaista ja jokainen tulkitsee omalla tavallaan. Itsellä on murros menossa ja yritän selventää omaa todellista tulkintaani. Luulin tähän asti asioiden olevan selkeitä, mutta nyt en ole enää niin varma. Voisi sanoa, että olen hämmentynyt.

Minun piti oikeasti pohtia valokuvia tässä postauksessa ja puhua tämän vuotisesta cosplay-asustani Iriksestä ja sen tekemisestä. Tästä tulikin tämmöinen kuvaton postaus, joten seuraavaksi niitä aiheita.

Cosplay-harrastajat! Miten te koette harrastuksenne? Onko "sääntöjä" olemassaa?

2 comments:

  1. Miun mielestä on täysin ok osallistua moneen kilpailuun samalla asulla, paitsi tietenkin, jos on voittanut sillä jo jotain. Esim. Mamevipe ei voi enää osallistua aloittelijakilpailuun asullaan, jos voittaa siitä nettikisasta edes kunniamaininnan. Meinasin jo ehdottaakin siulle, että nyt uuteen kisaan! Olisit miun mielestä hyvinkin voinut sijoittua, jos kilpailussa olisi ollut pari superasua vähemmän.

    ReplyDelete

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.