Monday, July 22, 2013

DIY Blippo Decoden

Tässä postauksessa vuorossa on Blippon decoden-tuotteet. Decoden tarkoittaa puhelimen koristelua ja kun Japanista on kyse, voitte vain arvailla millaisesta ällösöpöilystä on kyse. Oikeasti kyseessä on useimmiten todella hienot ja taideteosmaiset tekeleet. Käytännöllisyydestä voidaan olla montaa mieltä. Ilmiöön törmäsin käydessäni Japanissa pari vuotta sitten, eikä se rajoitu vain kännyköihin vaan on laaja ilmiö kaiken näköisessä koristelussa. Valikoimaa oli todella paljon, ja jotkut toteuttavat koristeet itse esimerkiksi polymeerimassasta kuten fimosta tai cernitistä. Itselleni ostin tuolloin vain erikokoisia irtotimantteja, mutta katselin kiinnostuneena myös muuta tarjontaa.

Pienenä ajatuksena oli askarrella erilaisia kännykän kuoria, mutta pakkaukset sisältävät vain 5 kappaletta kutakin tuotetta. Hintaa tuotteella on muutama euro, mutta pakkaukset ovat mielestäni pienet.  Sen sijaa, että askartelisin kännykän kuoria, ajattelin vähän esitellä mitä näillä askartelutuotteilla voisi tehdä. Tuotteet ovat:

 

Ihan ensimmäiseksi asettelin esimerkiksi omalle puhelimelleni koristeita antamaan kuvaa. Laittamalla hakukoneeseen "decoden" löytää aika hyvin kuvia siitä, millaisesta ilmiöstä on oikeasti kyse. Tämähän on vielä rauhallista. 


Pienet kukat tulivat käytännöllisessä rasiassa. Kukat olivat ohuita ja muutama oli päässyt karkaamaan ja hajoamaan. En kuitenkaan alkanut laskemaan kukkia. Kukkia katsellessani muistin heti kapussini ja harmittelin miten minulla ei ollut tyhjää sellaista käsillä. Kukista tulisi ihana koristus kapussiin. Huomaatteko muuten miten toinen kapusseista on ajan kanssa vaihtanut väriä? Mielenkiintoista. Verratkaa toki. Sneak Peakinä on myös avaimen perä, joka on metalliosaa lukuun ottamatta toteutettu fimosta. Siitä lisää myöhemmin, mutta kukat sopisivat hyvin tämmöiseenkin koristeluun.Pienet kukat on tarkoitettu myös sopimaan kynsien koristeluun. Henkilökohtaisesti tykkään tasaisista kynsistä, mutta esimerkiksi kesävarpaisiin, miksei.
Decoden-tuotteet ovat kooltaan juuri sopivia nukeille. Japanilainen nukkeni on noin 23 cm pitkä. Kekseiltä puuttui enää lautanen. Pupuja ja onnenkissoja en suoraan osannut sijoittaa minnekään, mutta nukkekotiin ne sopisivat mainiosti koristeeksi tai lemmikiksi.Lopuksi koristelin vanhan kahvipurkin uuteen käyttöön. Liitutaulumaalit olin iskenyt kehiin jo aiemmin ja nyt sain inspiraation viimeistellä sen. Reunoille ihanaa aiheeseen sopivaa Rilakkuma-teippiä, ja rusetti ja keksi paikoilleen. Tadaa! Sitten vain sisältöä lisäämään.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.