Saturday, May 3, 2014

Ruudullinen kauluspaita ystävälle

Ystävä toivoi minulta kauluspaitaa arkikäyttöön. Tartuin mielenkiinnolla haasteeseen, sillä en ollut ennen tehnyt kauluspaitaa. "Ei näytä vaikealta", ajattelin. Hahhaa kuinka väärässä olinkaan. Sinänsä tehtävä ei ollut vaikea, mutta muutamaan suohon upposi aikaa.


Minulla onneksi oli aikaa tehdä rauhassa oman innostuksen mukaan. Vaikeinta minulla taisi olla hihojen kanssa, erityisesti hihansuiden ja hihan istuttamisen kanssa. Yhden (monista) kiinnitysyrityksen jälkeen tajusin haluavani tehdä siistit "oikeat" kahden kaitaleen hihansuuhalkiot. Ja eikun hiha ja hihansuut irti ja ohjetta etsimään. Kahden kaitaleen hihansuuhalkiot sain onnistumaan ensiyrityksellä Vikatikin hyvällä ohjevideolla.


Toinen vaikea kohde oli kaulus. Vaikka piirsin kaavat ohjeiden mukaan, siitä tuli liian pitkä, ja sitä piti pienennellä. Kauluksen saumat jäivät turhan paksuiksi, sama ongelma oli hihansuiden saumoissa. Unelmatapauksessa ne eivät olisi niin paksut (ja hihansuiden kohdalla suurin osa purkamisesta ja uudelleen ompelusta johtui juuri saumojen paksuudesta).

Yllättäen suosikkikohteeksini muodostui rintataskut. Niitä oli kaikkein hauskinta tehdä ja minusta ne onnistuivat parhaiten.


Kangas: Eurokangas
Napit: Käsityövakka

Lopuksi muutama wip-kuva tekemisestä.

Minusta proto on varsin tyylikäs siitä huolimatta, että
ompelin toisen kankaan väärinpäin.

Taskujen silittelyä <3.

Aina kohdistus ei onnistu täydellisesti. Close enough!

Ps. Projektin loppuvaiheessa näin jo painajaista, että joudun tekemään samasta kankaasta paidalle kaveriksi housut.

1 comment:

  1. :D Hieno! Erään sukulaisen vinkein sanoisin, että kauluksesta saa ohuemman sauman suuremmilla saumavaroilla + leikkaamalla "lovet" kaarroksiin. Mutta hattua nostan, hieno lopputulos! Itse olen tainnut ommella kauluspaidan viimeksi parisenkymmentä vuotta sitten!

    ReplyDelete

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.