Thursday, June 26, 2014

Sananen Desuconista ja Steampunk-kuvatulva

Kun päivässä ei ole tarpeeksi tunteja....

Käy näin: blogi ei päivity, energia katoaa muuhun.

Kun kuviot muuttuvat, sitä yllättää itsensä ja muut - ja muuttaa Espooseen. Ajatukset ovat olleet pitkään blogissa. Voi kun voisi kytkeä aivonsa johdolla koneeseen ja ajatella suoraan mietteet tekstiksi! Olen myös huomannut, että haluan tehdä liian paljon asioita suhteessa tuntimäärään, joka minulla on päivässä käytössä.

Olen puuhaillut viimeiset pari kuukautta muuton, koulutuksen ja työssäoppimisen parissa. Näin iltasella sain viimein järjestettyä itselleni hiukan blogi-aikaa.

Pari viikkoa sitten kävin Desuconissa, tällä kertaa pitkästä aikaa kaveriporukalla. Päätin pukeutua viime syksystä asti työtämääni (ja kevät talvella valmistuneeseen) steampunk-asuun, jonka tekemisestä kerron tarkemmin seuraavassa postauksessa (johon ei kestä paria kuukautta!).


Sibeliustalo, piippu ja steampunk

Oli hyvin vapauttavaa pukeutua rennosti Desuun, ilman cossipaniikkia ja kiirettä. Asuni lisäksi oli (kuumia aurinkoisia (!!) hetkiä lukuunottamatta) todella mukava päällä. Mitä nyt peruukki vähän kiristi ja aiheutti päänsärkyä. Pari ihmistä tuli jopa sanomaan, että asuni oli hieno tai ottamaan kuvan. Tapahtumana Desucon ei ollut oikea paikka asulleni, luulen että esimerkiksi Traconin kävijät saattaisivat arvostaa enemmän steampunk-asuja, mutta saa nähdä. Tämän asun tarkoituksena oli olla Se Mukava Asu toiselle päivälle tai conipäivän iltaan.


Takaa kampausta

Koska asu oli valmis jo reilusti ennen conia, käytin coniviikon laukun askartelemiseen. Näissä kuvissa laukku ei tule esille, kuten ei myöskään hameen takaosa, joka on itseasiassa koko asun lähtökohta. Niistä sitten seuraavassa postauksessa.

Hugging the wall
Desuconista tapahtumana minulla ei ole paljoakaan sanottavaa. Meidän porukan suosikki on edelleen Tracon ja vaikutti Desuconin olleen pettymys. Taidamme olla loppujen lopuksi enemmän peli-porukkaa kuin anime-porukkaa. Itse en tällä hetkellä seuraa mitään uutta animea (hiljalleen "vanhaa" ihanaa Onegai My Melodya - toinen kausi puolivälissä). Ihan kaikkiin kiinnostaviin ohjelmiin en päässyt aikataulun tai väensuosion takia. Olen myös tässä huomannut, etten enää pysty istumaan paikallani pitkään ilman, että meinaan nukahtaa. Tämä on ongelmana useissa paneeli- ja luento-ohjelmissa; vaikka aihe on kiinnostava, jaksavatko ihmiset vain kuunnella paikoillaan? Pitäisikö luentojen olla lyhyempiä, ytimekkäämpiä, interaktiivisempia?
Seuraava coni on Animecon Kuopiossa parin viikon päästä. Uutta asua en sinne tee (se tulee sitten Traconiin), mutta en ole vielä päättänyt mitä laitan päälleni. Mahdollisesti steampunk-asun. Suunnittelin muokkaavani hametta vielä, lisäämällä yksityiskohtia etupuolelle tai helmaan.

Tää on mun suosikki <3Eksyin Desun jälkeisenä viikonloppuna Suomenlinnaan katsomaan Liisa Ihmemaassa -näytelmää (jossa aivan ihanat steampunkvibat! Suosittelen lämpimästi jo pelkästää lavasteiden takia) ja ihastuin maisemiin ja miljööseen. Edellisestä visiitistäni oli jo niin kauan, etten muistanut oikeastaan mitään. Menimme seuraavana päivänä ystäväni kanssa kuvailemaan sinne. Nämä jälkimmäiset kuvat, joissa minulla on ruudulliset sukkahousut ja ei hattua ovat siltä reissulta. Desussa minulla oli tavan sukkahousut.

Kuva: Kyuu Eturautti 2014

Desulle pisteet siitä, että valokuvat ilmeistyivät nopeasti nettiin. Olen kuitenkin tässä huomannut, että saan parempia kuvia (ja olen myös rennompi kuvattava) kun kuvataan rauhassa kaveriporukalla ihan ilman paineita ja jonoja.

Kiitos kuvista ihanille ystävilleni <3

2 comments:

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.