Friday, January 8, 2010

Helmitöitä - Krokotiili, sammakko ja kaulakoru

Pitkästä aikaa jotain uutta. Innostuin niistä ostamistani helmistä ja väkäsin ystävälleni lupaamani krokotiilin ja lisäksi vielä sammakon, jota tuli grazy frog käyttämäni siiman (kalastussiima ;D) takia. Otin siimaa liian vähän, joten sammakkoa piti vähän lyhennellä. Krokotiili oli helppo toteuttaa: sovelsin siihen ala-asteella oppimaani liskon mallia, jonka yllätyksekseni muistin kyllä hyvin. Sammakko oli hiukan hankalampi. Erityisesti jalat tuottivat vaikeuksia. Jokainen helmpi piti testata, että mahtuuko siima kahdesti siitä läpi. Sammakkoon sovelsin Mis abalorios -sivuston sammakko-ohjetta (rana).Kokeilin kaulakorun tekemistä ostamistani vaaleista helmistä ja victorian -korusysteeminapeista. Siitä tuli aika hauska. Tähän koruun en käyttänyt mitään mallia vaan, ajattelin itse ja kokeilin, mikä olisi kivaa.Seikkailin eilen kirjastoon, josta lainasin englanninkielisen helmityöohje-kirjan, jotain kotiin päästyäni selailin innoissani. Täytyy mennä ostamaan lisää helmiä, olen hurahtanut nyt niihin. Suomalaisen kirjakaupan alennusmyynnistä löysin posliinimaalaus-aiheisen kirjan viidellä eurolla. Se lähti mukaan. Olen kiinnostunut myös siitä, mutta sen toteuttaminen on toistaiseksi liian kallista, joten vain unelmoin. Lottovoittoa ja muuta.


Mekko-työ seisoo, sillä en millään jaksa ikinä siivota keittiön pöytää ja pystyttää saumuria ja ompelukonetta siihen... Ajattelen sen tekemistä kuitenkin joka päivä. Jonain päivänä se taas jatkuu =)

Perustettiin kavereiden kanssa oma käsityökilta. Sellaista olemme miettineet jo jonkin aikaa ja nyt se viimein tapahtui. Me olemme kaikki aika luovia ihmisiä ja inspiroimme toisiamme kovasti, ainakin toivottavasti. En malta odottaa ekaa kokoontumista väkerryksen merkeissä.

1 comment:

  1. posliininmaalauksesta tuli mieleen, että setäsi emäntähän harrastaa sitä, voisit tinkiä joskus päästä kokeilemaan?

    ReplyDelete

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.