Tuesday, August 28, 2012

Bolero ja tuubihuivi

Pari postausta sitten inspiroiduin torikirppiksellä käynnistä ja innostuin piirtämään luonnoksia projekteista, jotka haaveilin toteuttaa. Cosplay-asun ompelun välissä toteutin helpot boleron sekä tuubihuivin. Löysin Eurokankaasta kivan ja halvan trikoo-kankaan, jota käytin molemmissa. Olisin halunnut kuviollisen huivia varten, mutta mikään kuviollisista ei miellyttänyt minua.Bolero on toteutettu Joka tyypin kaavakirjasta löytyvien ohjeiden ja kaavojen mukaan. Tuubihuivi on puolestaan toteutettu simppelisti sopivan pituisesta ja kivan levyisestä suorakulmiosta. Minun taisi olla 1 m x 40 tai 50 cm.


Tuubihuivi on tosi helppo toteuttaa. Päät vain yhteen ja reunojen huolittelu - valmis! Bolerokaan ei ollut vaikea, vaikka sitä varten piti piirrellä kaavoja. Hyvä puoli on, että voin käyttää samaa kaavaa uudestaan ja uudestaan.


Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein jotain trikoosta. Toisaalta vähän yllättävää, että siihen on mennyt näinkin monta vuotta, mutta toisaalta olen hyvin vähän ommellut arkivaatteita. Pidän siitä, miltä trikoo tuntuu, joskin erityisesti huivia ommellessa huomasin, ettei se kuitenkaan ole se kaikkein helpoin kangas käsitellä. Boleroa tehdessä osasin jo varautua siihen.

Tracon on jo parin viikon päästä! Minun piti kirjoittaa siitä ja cosplay-asustani jo aikaisemmin, mutta eipä tullut tilaisuutta. Lisäksi minusta on kivempi esitellä jotain valmista, kuin vain keskeneräisiä juttuja. Niinpä ensikerralla on luvassa postausta siitä aiheesta! Asuni on miltein valmis niin on jotain esiteltävääkin.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.