Friday, December 7, 2012

Peltipurkin ja kenkälaatikon uusi elämä

Olen viime aikoina innostunut koristelemaan peltipurkkeja ja kenkälaatikoita uusiokäyttöön. Useimmiten itselle säilytysastioiksi, mutta myös lahjaksi ystävälle. Ideoita ja eri tapoja olen saanut ystäviltä ja sukulaisilta sekä löytänyt internetin mystisestä maailmasta (jonne kulkija saattaa eksyä moneksi tunniksi).  Syksyn mittaan olen tehnyt muutamia koristeluita, joista huomasin yhden jääneen valokuvaamatta, mutta ehkäpä sekin laatikko nähdään vielä.

Ensimmäisenä esittelen purkin, josta kaikki lähti. Jotkut saattavat tunnistaa purkin parin vuoden takaisesta synttärilahjapostauksesta. Purkin koristeli ja lahjoitti Aquila, ja se on toiminut minulla siitä lähtien ompelulankojen ja askartelupinsettien säilytyspaikkana.


Ensimmäisen itse koristellun peltipurkin tein varta vasten synttärilahjaksi ystävälleni. Mukana koristeena on myös tekemäni kokeilunappi, joka sopi purkin teemaan ja väreihin juuri sopivasti. Violettiteippi nähtiin aikaisemmin tässä postauksessa.


Idea teipata purkit kokonaan yksityiskohtien sijasta tuli sisareltani, joka oli koristellut peltipurkkeja teipeillä. Mitenkä en itse tullut ajatelleeksi? Tämän jälkeen piti heti mennä kokeilemaan teippaamista, ja tuloksena olikin kaksi erilaista purkkia kolmella eri teipillä. Kukallinen on kangasteippiä, ja nämäkin teipit (kuten kaikki tässä postauksessa nähtävät) ovat Teippitarhalta. Näille purkeille en ole keksinyt vielä käyttöä.Idea laatikoiden koristeluun lähti myöskin Aquilalta, jolta sain  lahjaksi aarrelaatikon. Laatikossa säilytän nauhojani. Laatikossa rakastan sen yksityiskohtia.


Itse tekemässäni versiossa (tämä on alunperin dumlelakritsi-laatikko) säilytän kasvavaa teippikokoelmaani.


Ihka ensimmäinen koristelemani kenkälaatikko vilahtaa tässä postauksessa viime vuodelta. Tuolloin maalasin laatikon ja kiinnitin vain kanteen skräppipaperia. Siinä laatikossa säilytän erilaisia askartelutarvikkeita mm. liimapyssy löytyy sieltä.

Alla olevalle kenkälaatikolle en ole vielä keksinyt käyttöä.Lopuksi löyhästi aiheeseen liittyviä kuvia  Japanista ostamistani My Melody ja Rilakkuma -mukeista. Ihan vain sen takia, että ne ovat niin ihania, että säilytin laatikot (niissäkin voi säilyttää jotain). Lisäksi Rilakkuma-mukin (nalle) laatikkoa koristelin samanaiheisella teipillä.No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.