Saturday, September 21, 2013

My Day as a Princess eli valmistujaismekko

Tapahtuipa eräänä kevät-kesäisenä päivänä jännittäviä asioita. Nuori neito sai käsiinsä korkeakoulutodistuksen. Pitkä ja raskas uurastus palkittiin hyvin arvosanoin.

Pari kuukautta myöhemmin juhlittiin sukulaisten kanssa. Jo hyvin aikaisessa vaiheessa tiesin haluavani tehdä valmistujaismekkoni itse. Kankaatkin tiesin nopeasti. Halusin ehdottomasti saman tyyppiset kankaat kuin Siloon käytin. Väristä en ollut varman, mutta mallikin oli hahmottunut aika nopeasti. Halusin yksiolkaimisen kellohelmaisen mekon. Väriksi valikoitui sinivihreä.

Kukka-kankaat eivät liity mekkoon.
Ostin nuo ihanuudet samalla kertaa
ja kuvasin myös.

Minun piti lähteä samaan kauppaan jos Silon kankaat olin ostanut saadakseni haluamaani sifonkia. Muut kankaat löysin Joensuusta. Suunnittelin mekon koostuvan kahdesta kankaasta. Alla olisi smaragdin vihreää satiinia ja päällä läpikuultavaa siniharmaata sifonkia. Ajatuksena oli, että satiini kuultaisi nätisti sifongin alta. Vyötärölle tuli piiitkä satiininauharimpsu Elvynnin innoittamana.


Yläosaa varten käytin Suuren Käsityö -lehden Yksiolkaiminen toppi -ohjetta (4/2001). Alaosa puolestaan on kellohame, jota on kellottanut villisti. Olen huomannut, että kellotukset kasvavat joka kerta. Ensi kerralla yritän olla kohtuullisempi.
Proto näytti hyvältä.
Kun sain mekon valmiiksi ja laitoin sen ensimmäistä kertaa päälleni, hämmennyin miten prinsessamainen siitä oli tullut. En ollut tavoitellut prinsessamaisuutta, enkä näin juhlavuutta. Tällainen siitä kuitenkin tuli. Tein myös mekkoon sopivan hatukkeen, mutta jätin sen pois liioitteluna. Olisin kuulemma tarvinnut tiaran kruunaamaan kokonaisuuden. Pelästyttelin myös vieraitani avaessani oven niin juhlavana.Juhlien jälkeen kävimme Yksisarvisen vaatekaapin Virpin kanssa photoshoottailemassa mekkoa. Kiitos Virpi! Kuvia olen vähän muokkaillut myös itse.
Siellä se prinsessa menee.
Greek goddess

"Jos tää vesi ois vähän puhtaampaa voisin pulahtaa."

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.