Saturday, October 19, 2013

Nukeille neulottua ja ommeltua

Nyt kun ensilumi on laskeutunut on hyvä muistella mennyttä kesää.

Nukeille olen pikku hiljaa askarrellut pieniä juttuja tässä vuosien varrella. Yksittäisiä juttuja, jotka eivät ole päätyneet kovinkaan nopeasti blogiin. Syynä on ollut se, että olen halunnut kuvata nukkeja ja niiden asuja ja asusteita mielenkiintoisella tavalla. Se vaatii ajatusvirtaa ja hiljalleen inspiroitumista. Se vaatii myös kerrostalo-asunnosta uloslähtemistä, eikä yhden rannekorun tai hatun takia välttämättä jaksa raahautua esimerkiksi toiselle puolelle kaupunkia.

Kesällä kuitenkin keräsin kuvauskamppeeni ja nukkeni sekä niiden asukokonaisuudet ja lähdin läheiseen puistoon kuvailemaan Vuoden askartelija -portfoliota varten.
Virkatun korvahatun ohje on peräisin Red Velvet Girls -blogista. Kenkien idea on puolestaan lähtöisin lalaloopseille suunnitelluista kengistä. Hattu oli helppo tehdä ja sovittaa sopivan kokoiseksi. Aikomuksena on tehdä useita erivärisiä. Koska kengät tulivat loppujen lopuksi päästäni kokeilemalla olisiko sopivaa, tuskin teen samanlaisia toiste.


Nukkeni ovat japanista ostettuja, joten ne tarvitsevat tietenkin alkuperälleen sopivat asut. Askartelin viime talven pimeinä iltoina kimonoita. (Nyt jälkeen päin tuntuu, että kymmeniä, mutta oikeasti niitä taitaa olla neljä) Muokaten kaavoja sopiviksi. Pieni virhe, ja kimono oli liian pieni tai aivan liian suuri. Se on pikku tarkkaa näpertämistä, sillä kimono koostuu monesta osasta, joista osa näin pienelle piti ommella käsin. Nukeilleni täydellistä kimonoa en saanut vielä aikaiseksi (minulla olisi isolle nukelle täysin sopiva kimono yukatoineen valmiina, mutta omat nukkeni ovat noin 23 senttimetrin kokoisia). Tein kuitenkin modernin kimonon instant obeineen. Unohdin ottaa kuvan obista takaapäin kiireessäni... Violetti hame on valmisvaate. Liian pienestä kimonosta tuli koristekimono kuvitteellisen nukkekodin seinälle. Kokeilujen jälkeen päätin vaihtaa kangasta ja olen etsinyt sopivaa. Ehkäpä ensi talvena kimonotehtaani jatkaa toimintaansa.Lopuksi vielä virkattua asukokonaisuutta. Kuvasta ei näy, mutta hattua kiertaa musta nauha, joka on takana rusetilla. Hattu on oma virkkauskokeilunut. Takin ohje on puolestaan No Nap Time:n Monster High Pea Coat Crochet Pattern pienillä sovituksilla. Näitäkin ajattelin tehtailla erivärisiä. Napit ovat Aviksen pajasta tilattuja. Asusteet Japanista ja farkkuhame ensimmäisiä omia pikaisia kokeiluja.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.