Monday, February 22, 2010

Minisilinteri ja (mini)hame

Nyt on tehty viimeinen käynti Eurokankaaseen vähään aikaan! Löysin nimittäin viimein kivan kankaan Rikkun pöksyihin ja vieläpä 50 %:n alennuksella. Kyseessä on puuvillasta tehty verhokangas! Jaksaa naurattaa vieläkin ajatus, että teen verhoista itselleni housut, mutta toisaalta tein myös lakanasta hatun ja suunnittelen tekeväni muutakin. Ohjenuoraksi olen ottanut itselleni, että ei väliä mihin kangas on alunperin tarkoitettu, pääasia, että itse tykkää. Pääsen siis viimein alottamaan cosplay-asuni housuja. Jei! Ostin myös tylliä kun se oli niin halpaa.


 Kokoonnuttiin tässä lauantaina Killan kanssa ja askarreltiin yhdessä. Teimme muun muassa minisilinterejä. Enpä semmoista ollut ennen tehnyt. Olivat tosi kivoja ja teen varmaan useammankin.


Silinteri on rakennettu pakastepizzalaatikon pahvista ja päällystetty ostamallani satiinilakana-kankaalla. Kangas oli hyvin ohutta, joten liiman kanssa piti olla hyvin varovainen. Lieriosa ommeltiin sekä käsin tikkaamalla, että ompelukoneella. Koristeena käytin valkoisia sulkia ja valko-hopeaista-tähti-nauhaa, josta halusin laittaa myös pienen rusetin sivuun. Värityksen ja tähtien takia kutsun sitä taikurin hatuksi.

Sain eilen illalla valmiiksi neulehameen, jota olen tässä jonkin aikaa tehnyt. (Jälleen todella huono kuva =P). Hame yltää lantiolta polviin asti ja se on tehty Novitan Rose Mohairista. Hameesta tuli aika iso, melkein kaksi kertaa kokoiseni, ja se pysyy ylhäällä virkatulla vyönauhalla. Koska kuva on aika huono (-.-), siitä ei erota, mutta yläreunassa on vielä punaisella rose mohairilla tehty kaksirivinen koristenauha, jossa musta ja punainen vuorottelevat. Helmassa on ruusukuvio.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.