Sunday, February 28, 2010

Neulepusero, rintaneula sekä toinen minisilinteri

Nyt on jälleen kerran vuorossa vanhan työn esittely. Kyseessä on ihan ensimmäinen suuri neuletyöni: siksak-pitsireunainen pusero, joka on tehty Moda-lehden (3/2008) ohjetta käyttäen. Puserosta tuli loppujen lopuksi vähän liian suuri, ja varsinkin kaula-aukko on liian iso. Sitä täytyi parannella rusetilla, jottei se tippuisi pois päältä. Jottei pusero näyttäisi säkiltä päälläni, käytän vyötäröllä vyötä. Näin vaate näyttää paremmalta. Saumat tein liian raskaiksi, ja jos jotain tästä työstä opin, niin sen miten ei saumoja kannata kiinnittää. Kuviointi ei onnistunut oikein, ehkä tai oikeastaan nimenomaan siksi, etten osannut tehdä silmukoita oikein. Tein siis tämän viime vuonna.Puseroa ei tunnista ohjeen siksak-pitsireunaiseksi puseroksi, jollei sitä tiedä etukäteen. Onnistuin tekemään jonkun toisen ohjeella tekemäni neuleen aivan erinäköiseksi kuin siitä olisi pitänyt tulla. Olen käyttänyt tässä valkoista Novitan Samos -lankaa. Se on mukavan pehmeä.

Eilen väkäilin hyvikseni toisen minisilinterin kun ei ollut muutakaan tekemistä. Ei koulutehtäviäkään jaksa koko päivää. Tällä kertaa käytin punaista ilmeisesti satiinikangasta (ainakin näin päättelisin), josta olin tehnyt wanhojen tanssi -pukuni. Löysin ison tilkkupussin (jossa oli myös mekon ja korsetin kaavat!), josta sitten valitsin sopivia paloja ja aloin tekemään. Tämä ei onnistunut aivan yhtä hyvin kuin ensimmäinen. Nätti siitä kuitenkin tuli.Koristelu on ehdottomasti suosikkiosuuteni, ja minulla olisi vaikka mitä ideoita. Joku muu voisi tehdä tuon kokoamisen ja kankaan kiinnittämisen, ja minä voisin sitten koristella sen.

Lisäksi eilen illalla näpertelin nopeasti kokeilu-rintaneulan. Eipä siitä voi hirveästi sanoa. Liimaa vaan kehiin ja siinä se on.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.