Sunday, April 25, 2010

Ruusukkeita

Perjantaina suuntasin taas kaupoille. Lähdin ostamaan sukkia Rikku-asua varten. Toteutan Rikkun kenkien varret sukilla. Täysin oikean värisiä polvipituisia sukkia ei löytynyt, joten ostin valkoiset sukat. Aion värjätä sukat oikean värisiksi. Se onkin jännittävää puuhaa, sillä en ole ennen värjännyt vaatteita. Tutkin pitkään eri värejä, enkä löytänyt oikeanlaista sävyä, joten minun täytyy siis sekoitella väri itse. Päädyin ostamaan valkoista ja ruskeaa silkkimaalaus-väriä, joka soveltuu myös puuvillalle (ja monelle muulle materiaalille), joista sukat on tehty. Toivottavasti saan oikean sävyn.

En ole vielä värjännyt sukkia, vaikka minulla olisi ollut periaatteessa aikaa tehdä se tänä viikonloppuna. Mutta olen yrittänyt olla tunnollinen ja lukea tenttiin kirjoja, jotka eivät kiinnostavuudeltaan päätä huimaa. Silkin värjäyksestä tulee kätevästi mieleen, että minulla on toukokuun lopulla kankaanpainamis-kurssi. Teemme itse kuvioinnin, ja odotan sitä innolla.

Samaisella kauppareissulla ostin mustaa Seitsemän veljestä -lankaa, josta neulon pipoja, sekä the bow makerin. Semmoiset muovi/silikoniset läpyskät, joilla voi tehdä lahjapaketeista tuttuja ruusukkeita. Ei ollut mitenkään halpa verrattuna kokoonsa, mutta minun oli ihan pakko saada se. Ostan vielä jossain vaiheessa kaikki muutkin sen kaltaiset apuvälineet. Ei tullut otettua kuvia noista läpysköistä, mutta toivottavasti lopputulos kertoo jostain. Innoissani kokeilin nimittäin muutamaa erilaista ruusuketta jämänauhoillani. En malttaisi millään olematta ostamatta ihania nauhoja...


Tässä ensimmäinen tekeleeni keskikokoiseen läpyskään. Keskelle ompelin helmiä ja taakse kiinnitin rintaneulapohjan. Voila!


Näihin ruusukkeihin on kyllä kätevä harrastaa kierrätystä. Vasemman puoleinen iso ruusuke on nimittäin tehty avomiehen hajonneesta kengän nauhasta, ja se on kyllä yksi tämän hetkisen kokoelman helmistä. Avomies tietenki ehti unohtaa vuosi sitten hajonneen nauhan ja luuli minun hajottaneen sen... Keskimmäinen ei onnistunut ihan niin hyvin kuin olisi voinut toivoa, mutta sekin on erikoinen ja tietenkin uniikki. Oikeanpuoleinen on tällä hetkellä tuorein ja senkin takaa löytyy rintaneulapohja.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.