Wednesday, June 16, 2010

Desu-lauantai

Sitten taitaa olla vuorossa kertoa Desu-lauantaista. Perjantain tekeminen venyi tosiaan pitkälle lauantain vastaiselle yölle. Itse karkasin vähän aikaisemmin kuin muut nukkumaan, koska en vain meinannut pysyä hereillä, eikä minulla ollut enää paljoa jäljellä puvusta. Totesin, että ehdin ne aamullakin. Taisimme nousta ylös kuudelta tai puoli seitsemältä tekemään vielä viimehetken viimeistelyjä seka paniikkpukeutumista. Kaikki kuitenkin sujui ja lähdimme kovassa kiireessä omasta aikataulusta vähän jälkessä kohti Sibeliustaloa. Marssimme takaa sisään (väärästä ovesta) eikä kukaan ihmetellyt mitään. Löysimme taidekujalle ja ryhdyimme pistämään myyntipöytää pystyyn. Tavaraa oli sen verran paljon, että niiden asetteleminen, sillä tavalla että kaikki on esillä, vaati tetris-taitoja.


Torstai-iltana huomasin muotoilijan taitoni olevan olemattomat ja väänsin aiotun sijaan söpöä olio-korviksia, joita saa ostaa jos haluaa.

Kuvan otti Ywi.
Lauantai oli hulina päivä. Lullai vietti melkein koko päivän kuvauspalvelussa kuvaamassa. Itse istuin suurimman osan ajasta myyntipöydän ääressä joko yksin tai Ywin tai Kajoin kanssa.  Myyntipöytä ei ollut mikään menestys, sillä kovin vähän meni kaupaksi. Olimme tosin vain yhden päivän. No, tämä oli tällainen kokeilu, ehkä toistekin.

Lauantailla ei ollut hirveästi ohjelmaa, joka olisi kiinnostanut, joten myyntipöydän ääressä istuminen ei haitannut. Se oli jännittävää puuhaa. Laitoimme pöydän melkein tunnin etuajassa kiinni, koska kaikki halusimme nähdä eurocosplay-show:n, joka oli kyllä hieno. Jotkut kilpailijat kyllä vähän feilasivat lavalla: osa seisoi hetken paikoillaan ja käveli sitten pois. Eräskin taisi vain kävellä lavan läpi. Heidän olisi siis kuulunut jäädä juontajan haastateltavaksi. Olin hyvin hämmästynyt tästä käytöksestä. Show:ssa oli hienoja pukuja ja hienoja esityksiä, kaikesta huolimatta.

Illalla kävimme vielä laulamassa karaokea, jonka tarjosi Joensuun otakut eli Jotkut. Olin yllättynyt. Kävimme myös pelihuoneessa vähän pelailemassa. Illalla väsytti ihan mukavasti pitkä ja hulinainen päivä.

Huomenna Desu-sunnuntai!

Hammaslääkäri

Kävin tänään hammaslääkärissä ja minulta poistettiin toinen ylä-viisaudenhammas. Minulta ei ollut aikaisemmin poistettu hampaita, joten jännitin sitä aika kamalasti. Aloin tärisemään holtittomasti kun pistivät puudutusta, vaikka tiesin, ettei siinä ole mitään pelättävää. Vaikka kuinka yritin rauhoittua tärinä ei mennyt ohi ennen kuin toimenpide oli päättynyt. Hampaan poistaminen ei sattunut, sillä olihan minut puudutettu. Hammaslääkäri kehui hammastani kauniiksi, erityisesti juuria. Omasta mielestä ei se nyt ihan niin kaunis ollut... Makunsa kullakin. Vuoto ei meinannut millään lakata ja jouduin pitämään tuppoa suussa hyvin pitkään. Posken ja kitalaen puutuminen ja puutumisen lakkaaminen tuntui hassulta. Poskea ja ikeniä alkoi särkeä puudutuksen lakattua, enkä pysty avaamaan suuta kovinkaan auki. Syöminenkin oli hiukan hankalaa. Keitin itselleni hernekeittoa, jota ei onneksi tarvinnut pahemmnin pureskella.

Kolme juurta.
Kaikki (neljä) viisaudenhampaat ehtivät olla suussani noin viisi vuotta, joten olin hyvin tottunut niihin ja ajatus yhden tai useamman puuttumisesta erityisesti ylhäällä tuntui ja tuntuu vieläkin kummalliselta ja hämmentävältä. En muista millaista se oli kun ei ollut viisauden hampaita, miltä se suussa tuntui. Suuni tuntuu vajaalta, sillä oikealla puolella on reikä, aukko, tyhjä kohta, kuoppa. Menee aikaa ennen kuin tottuu. Minulta poistetaan vasemmaltakin puolelta ylä-viisaudenhammas, mutta vasta kahden kuukauden päästä. Täällä on hammaslääkärissä hirveä ruuhka. En tiedä, miksei molempia voinut poistaa samalla kerralla.

No comments:

Post a Comment

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita. On myös mukava kuulla keitä täällä käy.